top of page

FAQ

Juwelen dienen om gedragen te worden, draag ze met liefde.

Mag ik sporten of zwemmen met mijn handgemaakte juwelen?

Transpiratie, chloor, chemicaliën en zonnecrème zijn niet goed voor je juwelen. Verwijder je stukken voordat je gaat sporten, zwemmen of naar het stand gaat. Zandkorrels veroorzaken krassen in het edelmetaal en ‘kruipen’ tussen de zetting van de diamant(en) en het metaal.

2

Hoe kan ik mijn juwelen poetsen?

Gebruik een zachte doek om gouden en zilveren juwelen op te poetsen en de glans te herstellen. Je kan je juwelen ook voorzichtig wassen met een beetje milde zeep en een zeer zachte tandenborstel. Als je zilver een zwarte aanslag vertoont kan je dit verwijderen met een zilverpoetsdoek.

3

Waar bewaar ik mijn juwelen best?

Bewaar je sieraden in een stoffen zakje of doosje, uit de buurt van natuurlijk zonlicht, vochtigheid en warmte. Bewaar elk stuk apart om krassen en klitten te voorkomen. 

4

Waarom krijgen mijn zilveren juwelen een zwarte aanslag?

Zilveren juwelen kunnen oxideren. Oxideren is een natuurlijke reactie die voorkomt wanneer het metaal in aanraking komt met vochtigheid en lucht. Door het oxidatieproces zal het materiaal donkerder gaan kleuren en krijgt een natuurlijke patina. Naast het bewaren van je juweel op een afgesloten, droge plaats kan je het lichtjes gaan oppoetsen. Dit kan je doen door het regelmatig op te boenen met een zilverpoetsdoek. Zo zal je de donkere verkleuring terug wegnemen.  

5

Hoe kan ik zelf mijn ringmaat meten?

Je kunt zelf de omtrek van je vinger opmeten door er een touwtje omheen te doen. Zorg ervoor dat dit touwtje comfortabel zit, zodat je vinger niet wordt afgekneld. Zet een streepje waar het touwtje bij elkaar komt. Meet vervolgens de lengte. Met deze afmeting heb ik voldoende info om de juiste ring voor jou te maken. 

Als je al een goed passende ring hebt die je om dezelfde vinger van dezelfde hand wilt dragen, dan kun je de doorsnede van de binnenkant van deze ring opmeten.

Kon je het antwoord op jouw vraag niet terugvinden? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

bottom of page